Analysera, granska och godkänn kartläggningar - HxGN Smart Build - Version 4.0 U13 (4.0.13) - Help

Hjälp för HxGN Smart Build Insight

Language
Svenska
Product
HxGN Smart Build
Subproduct
Insight
Search by Category
Help

Efter att regeluppsättningen definierats måste du analysera mappningarna och sedan granska dem. På det här sättet kan du undvika felaktiga mappningar.

Analysera mappningar

  1. Gå till fliken Regeldefinition .

  2. Välj mappningstyp och regeluppsättning.

  3. Från regeluppsättningen väljer du en regel och klickar på Analysera.

    Det kan ta lite tid att mappa egenskaperna. När regeln är under analys kan du gå tillbaka till fliken Regeldefinition och fortsätta med att skapa nya regler eller modifiera befintliga regler.

    När analysen är klar ska du se mappningsförslag på fliken Granska och valfritt underförstått mappningsförslag i panelen Underförstådda mappningsförslag .

    Vilka är de underförstådda mappningsförslagen?

    Låt oss tänka att du redan mappat schemalagda objekt med modellobjekt och kostnadsobjekt med vissa andra modellobjekt. Nu vill du kartlägga kostnadsobjekt med schemaobjekt för att länka alla tre objekten (kostnad, schema och modell) för bättre projektinsyn i kostnad och planering.

    För att kartlägga kostnaden med schemaobjekt har du konfigurerat regler och kör analysen. På fliken Granska listar applikationen schemaobjekt för kostnadsobjekt baserat på kartläggningsregler. Efter att du valt ett kostnadsobjekt visar applikatonen en lista över kostnadsobjekt som redan mappats med modellobjekten och en annan lista över schemalagda objekt som redan mappats med modellobjekten. Dessa förslag är inget annat än underförstådda kartläggningsförslag för det valda kostnadsobjektet.

    Med underförstådd kartläggning behöver du bara kartlägga två objekt (Kostnad - Schema eller Schema - Modell), där applikationen automatiskt föreslår den tredje underförstådda kartläggningen. Du kan välja om du vill godkänna underförstådda kartläggningsförslag eller inte.

Granska och godkänna mappningar

  1. Klicka på fliken Granska.

    Vilka är de lämnade och de obsoleta objekten?

    Typ av objekt

    Definition

    Hur resnar jag objektlistan?

    Lämnade objekt

    Vid kartläggning av objekt med regeluppsättningar kanske vissa regeluppsättningar inte mappas, eftersom de inte passar kartläggningskriterierna. Objekten som ligger kvar från mappningsanalysen är övergivna objekt.

    För att rensa termlistan vid behov kan du förfina reglerna så att alla objekten mappas. Eller så kan du godkänna mappningar och mappa övergivna objekt senare med 5D-hantering Se Lägg till eller ta bort en mappning för mer information.

    Obsoleta objekt

    När du modifierar och analyserar en befintlig regel blir alla tidigare, mappade objekt som inte längre uppfyller kraven enligt modifierade mappningskriterier obsoleta. Sådana objekt flyttas till den Obsoleta listan. Objekten i den obsoleta listan kallas för obsoleta objekt.

    För att rensa den obsoleta listan behöver du mappa av objekten i fliken Obsolet lista. För mer information, se Rensa obsoleta objekt.

  2. Välj ett objekt för att visa dess mappningsförslag.

    Hur tar jag bort de befintliga mappningarna?

    Beroende på mappningstyp, om det valda objektet har mappade objekt visar applikationen dem i panelen Underförstådda mappningsförslag.

    1. Klicka på Utöka och välj de mappade objekten.

      SHARED Tip Du kan välja de mappade objekten från både fliken Granska och panelen Underförstådda mappningsförslag.

    2. I mellanrutan klickar du på Avmappa.

      Applikationen tar bort mappningen mellan de valda objekten.

  3. Beroende på mappningstyp, om det valda objektet redan har underförstådda mappningsförslag visar applikatonen dem i rätt panel.

    Om du har valt denna mappningstyp

    Gör detta

    Kostnad - Tidplan

    1.

    Välj ett kostnadsföremål.

    2.

    I panelen underförstådda mappningsförslag granskar du alla förslag som är listade i Kostnad - Modell och Schema - Modell och väljer rätt mappningar.

    Tidplan - Modell

    1.

    Endast planeringsobjekt.

    2.

    I panelen underförstådda mappningsförslag granskar du alla förslag som är listade i Schema - Kostnad och Kostnad - Modell och väljer rätt mappningar.

    • För att se mer detaljer kring ett objekt, klicka på Utöka bredvid det.

    • För att markera det motsvarande modellelementet i 3D-modellen klickar du på Markera modell

  4. Klicka på Mappa, och klicka sedan på Slutför.

    Med det här steget slutförs regelanalysen och objekt som matchade regelvillkoren mappas.

Vad händer nu?